Kulturë

Zbulohen mozaikët e Linit nga koha e sundimit të Justinianit

Zbulohen mozaikët e Linit nga koha e sundimit të Justinianit

Në Bazilikën e Linit, një prej siteve më të rëndësishme të trashëgimisë në Pogradec, pas Pastoforit është ekspozuar edhe pjesa e Narteksit.

Këto dy pjesë të këtij mozaiku, i cili daton në shek 4- 5 të kohës së sundimit të perandorit romak Justinianit do të qëndrojnë te ekspozuara dhe mund të vizitohen duke bërë të mundur që të njihen nga afër vlerat e rralla të kësaj bazilike, raporton TCH.