Kulturë

Artistja që shkrin realitetin dhe fantazinë në këngë

Artistja që shkrin realitetin dhe fantazinë në këngë
Në vitin 2016, Mimoza H lansoi albumin e shkurtër debutues të titulluar “Uproot”, që solli kritika e reagime pozitive e që e vuri artisten në listë me artistët që duhet mbajtur nën vëzhgim sipas “CBC Canada Premiere”. E “DRIFT” është albumi i dytë, prej të cilit është publikuar vetëm një këngë si intro e projektit

Përtej mbulesave artistike, tekstet e këngëve ngërthejnë brenda vetes mesazhe të ndryshme. Kanë shërbyer shpeshherë edhe si një “armë” për të kundërshtuar padrejtësitë. E tillë është kënga “Zombie” nga grupi i njohur irlandez “The Cranberries”.

“Në kokën tënde, në kokën tënde, ata janë akoma duke luftuar. Me tanket e tyre dhe bombat e tyre, bombat e tyre dhe armët e tyre. Në kokën tënde, në kokën ata janë duke vdekur. Në kokën tënde, në kokën tënde, zombi, zombi, zombi-e-e-e-o...”, janë disa prej vargjeve të këngës së lansuar në vitin 1994.