Kulturë

“Kcimi i bjeshkës me tupan i Tropojës” dhe... i shtohen listës së pasurisë shpirtërore për mbrojtje

“Kcimi i bjeshkës me tupan i Tropojës” dhe... i shtohen listës së pasurisë shpirtërore për mbrojtje

Tiranë, 6 gusht - Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore jo materiale vendosi shtimin e listës së pasurisë sonë shpirtërore, e cila merret në mbrojtje nga shteti.

Ministrja e Kulturës Elva Margariti bën të ditur se listës për t’u mbrojtur nga shteti i janë shtuar “Kcimi i bjeshkës me tupan i Tropojës”, “Rituali i lashtë i shtegëtimit të bagëtive”, “Xhubleta si teknologji dhe dijebërje artizanale unikale dhe format e përdorimit të saj, “Kcimi i Logut” etj.” -“Eposi i Kreshnikëve i kënduar dhe shoqëruar me lahutë”.