Kulturë

Qeveria përgjysmon buxhetin për Muzeun e Historisë së Natyrës

Qeveria përgjysmon buxhetin për Muzeun e Historisë së Natyrës

Ani pse edhe në fillimvit buxheti prej 262 mijë eurosh për sivjet ishte vlerësuar tepër i vogël për ndërtimin e Muzeut të Historisë së Natyrës, tash Ekzekutivi ka projektuar që për këtë të lihen në dispozicion hiç më shumë se 75 mijë euro. Punimet janë bllokuar qysh në dhjetor e kostoja totale llogaritet të jetë 2.4 milionë euro

Qeveria e Kosovës ka vendosur që t’ia shkurtojë buxhetin edhe projektit më të madh kapital në trashëgimi kulturore. Megjithëse, edhe në fillim të vitit, për ndërtimin e Muzeut të Historisë së Natyrës ishte përcaktuar buxhet i paktë, Qeveria me miratimin e rishikimit të buxhetit para dhjetë ditësh e ka zbritur atë edhe më. Me Ligjin për ndarjet buxhetore të këtij viti ishin përcaktuar 100 mijë euro nga buxheti i konsoliduar, kurse nga të hyrat e Agjencisë Kosovare të Privatizimit edhe 162 mijë të tjera. E nëse deputetët miratojnë Projektligjin për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit për ndarjet buxhetore, për Muzeun e Historisë së Natyrës do të jenë veç 75 mijë euro. Projekti në total kushton 2.4 milionë euro. Kësisoj i bie që nëse Ministria e Kulturës vazhdon me këtë ritëm duhen së paku nja tri dekada që të përfundojnë punimet që ishin llogaritur të përmbylleshin për tre vjet, raporton KOHA.