Kulturë

Imazhi i njeriut të para tetë mijë vjetëve rikthehet me 3D

Imazhi i njeriut të para tetë mijë vjetëve rikthehet me 3D

“Live Science” ka njoftuar se artisti forenzik Oscar Nilsson ka krijuar një rikonstruktim 3D të kokës së një burri, kafka tetëmijëvjeçare e të cilit është gjetur mes mbetjeve të të paktën dhjetë adoleshentëve dhe një të porsalinduri në atë që dikur ishte liqen në pjesën qendrore të Suedisë, shkruan "archaeology.org". 

Vetëm një nga kafkat është gjetur me nofull, ani pse nofullat e arinjve të egër të murrmë, derrit, drerit të kuq dhe kaprojve të tjerë janë pikasur në këtë vend.