Kulturë

Apokalipsi si ngjarje e bukur

Apokalipsi si ngjarje e bukur
Pjesa e dytë e videolojës “The Last of Us” vazhdon historinë e dy njerëzve që luftojnë për të mbijetuar në një botë të gjelbëruar pas post-apokalipsit. (Foto: Sony)

“The Last of Us” mund të ketë qenë një lojë horror për të mbijetuarit nga zombit, një dyshe duke udhëtuar në post-apokalipsin në ShBA-në e mbushur me krijesa mishngrënëse, por momentet me të dukshme nuk janë ikjet nga turma me zombi, as të shtëna me të mbijetuar armiqësorë.

Në vend të kësaj, prurja më e mirë e lojës më të shitur të vitit 2013 – e njohur si një nga videolojërat me të mira të të gjitha kohërave – ishte ritmi i qetë i historisë së saj, dhe një histori e qetë në veçanti.