Kulturë

Biografia e fshehtë e Faik Konicës, që u censurua

Në vitet 1960-të, institucionet shtetërore i kishin dhënë për detyrë të shkruante një biografi të Faik Konicës, studiuesit Jup Kastratit.

Por, fare pak kohë pas, figura e Faik Konicës u denigrua publikisht si personalitet borgjez dhe i papërshtatshëm politikisht, për çka u dhanë instruksione që të mos shkruhej biografia për të.