Kulturë

“I’m No Longer Here” për muzikën, emigrimin dhe humbjen

“I’m No Longer Here” për muzikën, emigrimin dhe humbjen
 

Zhanri muzikor i njohur si “cumbia” u lind në bregdetin në Karaibe, që i takon Kolumbisë gjatë kohës së tregtisë me robër dhe u përhap në Amerikën Qendrore dhe atë Jugore në shekujt pasues, ani pse eksplodoi në vitet ‘60.

Sot, disa e quajnë nëna e muzikës latine dhe stili mund të ndryshojë me të madhe nga një kulturë në tjetrën. Shoqërohet nga kërcimet me këmbë, në një rreth dhe luhet me dy hapa të shkurtër, e afër njëri-tjetrit dhe me lëvizje të duarve që gradualisht përshpejtohen dhe me rrotullime të hirshme, transmeton KOHA.