Kulturë

“Wind of Change” – “The Scorpions” dhe CIA

“Wind of Change” – “The Scorpions” dhe CIA

Ajo fishkëllimë. Shumë pak duhet që ta dëgjoni që ajo t’u kalojë mornica, veçanërisht kur është e shoqëruar me imazhe të dokumentarit nga ngritja e Murit të Berlinit më 1961, deri te brohoritjet e gjermanëve lindorë ku ai bie, e të vallëzimet e ushtarëve sovjetikë.

Balada e fuqishme “Wind of Change” është përfundimisht melodia e rënies së bllokut komunist. Ishte shkruar nga rock-grupi gjerman “The Scorpions” në shtator të 1989, dy muaj para rënies së Murit të Berlinit. Falë tekstit anglisht, e kapi gjendjen emocionale përgjatë gjithë bllokut lindor dhe shpresën e njerëzve për ndryshim.