Kulturë

Kongresi i 2-të Gjuhësor Shqiptar, i mbajtur në Sicili nën kryesinë e profesorit Jeronim De Rada (1897)

Kongresi i 2-të Gjuhësor Shqiptar, i mbajtur në Sicili nën kryesinë e profesorit Jeronim De Rada (1897)
 

“La Revue d’Orient et de Hongrie” ka botuar, më 11 prill 1897, në ballinë, procesverbalin e Kongresit të 2-të Gjuhësor Shqiptar, zhvilluar asokohe në Lungro të Sicilisë me 20 dhe 21 shkurt po të atij viti, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Kongresi Gjuhësor Shqiptar.