Kulturë

Vallëzimi në çati – koncertet që japin zemër në Shqipëri

Vallëzimi në çati – koncertet që japin zemër në Shqipëri

Derisa këndimi po ushtonte mes ndërtesave të qytetit bregdetar shqiptar të Durrësit, familjet dolën në ballkonet e tyre të ronitura, duartrokisnin në dritare dhe vallëzonin në çati.

Grupi i këngëtarëve që serenadojnë në portin e Durrësit janë ndër të vetmit njerëz në Shqipëri që u është dhënë leje e veçantë për të kuturisur përjashta gjatë orëve të karantinës. Çdo buzëmbrëmje, para perëndimit të diellit, ata shkojnë nëpër pjesë të ndryshme të portit kryesor shqiptar, të shoqëruar edhe nga eskorta e policisë dhe autoparlantët, për të performuar koncerte të atypëratyshme për familjet e mbyllura brenda ndërtesave, shkruan KOHA.