Kulturë

Kuratorja e artit autentik si nxitës i të menduarit

Kuratorja e artit autentik si nxitës i të menduarit
 

Një shall i verdhë i hedhur gjithë hijeshi mbi bluzën dhe fundin e zi nuk ishte e vetmja shenjë e përkorësisë së saj. Edhe e folura me zë paksa të dridhur sikur shëmbëllente modestinë shembullore të Manya Gramschit.

Shkas për të ardhur për herë të parë në Prishtinë u bë ekspozita e skulptorit, Burim Gashi, “Heshtje e rëndë” e hapur më dy mars në Galerinë Kombëtare të Kosovës. Si kuratore e ekspozitës që përpunonte artistikisht fatin e të zhdukurve dhe grave të përdhunuara gjatë luftës së fundit në Kosovë, artistja nga Hamburgu ishte befasuar për të mirë nga mirësia që ndeshi te secili që e mirëpriti, transmeton KOHA.