Kulturë

“Shpia e Agës” pasuron historinë e sukseseve me katër çmime në Egjipt

“Shpia e Agës” pasuron historinë e sukseseve me katër çmime në Egjipt
 

Prishtinë, 19 shkurt – Fiks 31 filma nga 29 shtete garuan për çmimet e festivalit që fokusohet në çështjet e grave, por “Shpia e Agës” nga Kosova doli triumfues i edicionit të katërt të “Aswan International Women’s Film Festival”, duke u marrë katër çmime.

Rrëfimi i ekranizuar i Lendita Zeqirajt ka marrë çmimin për filmin më të mirë, për regjinë, atë të kritikës dhe çmimin për aktoren më të mirë, Rozafa Çelajn. Ceremonia e ndarjes së çmimeve të dielën, pos shfaqjes së filmave , ka mbyllur një javë të ngjeshur në praninë e regjisorëve dhe kritikëve egjiptianë e të huaj.