Kulturë

Bateristi Nesim Maxhuni në Monako përkrah instrumentistëve të njohur turq

Bateristi Nesim Maxhuni në Monako përkrah instrumentistëve të njohur turq

Prishtinë, 14 shkurt – Jazz-bateristi Nesim Maxhuni gjatë këtyre ditëve ka ushtruar disa këngë të reja, përfshirë këtu këngën e vjetër e të njohur turke “Bulbulum Altin Kafeste” të kompozuar nga Muzaffer Sarisozen.

Kjo këngë është në mesin e 20 sosh që ai është duke i perfeksionuar për dy koncerte që do t’i mbajë në Monte Carlo të Monakos. Përkrah do të ketë instrumentistë të njohur të skenës së jazzit në Turqi, por edhe përtej. Do të luajë me jazz-pianistin Buturay Yarkin, me motrën e tij, instrumentisten e njohur Nağme Yarkın, dhe me basistin Apostolos Sideris nga Greqia.