Kulturë

Dy ditarë betejash prej Iraku

Dy ditarë betejash prej Iraku

Ndonëse është i rrjedhshëm në narracion, intelektuali francez, Bernard-Henri Lévy, shfaqet para kamerave vetëm pak herë në “Peshmerga” dhe “The Battle of Mosul”, ndërsa këtë e bën kryesisht për t’u kontribuuar dokumentarëve që drejton, shkruan sot Koha Ditore.

“Peshmerga”, më i gjati prej të dyve, synon që t’i shpërfaqë fytyrat e ushtarëve kurdë që e luftojnë Shtetin Islamik në Kurdistanin irakian, rajon ky ku konfliktet kanë tendencë që të treten mes mjegullnajës së kryetitujve dhe abstraktes.