Kulturë

Shqipëria në Venecia me kapitullin për fqinjësinë para dhe pas demokracisë

 

“Në shtëpinë tonë (Apart)” është titulli i projektit me të cilin Shqipëria do të prezantohet në Bienalen Ndërkombëtare të Arkitekturës në Venecia. Ministria e Kulturës e Shqipërisë ka bërë të ditur se ky propozim i grupit, të përbërë prej Fiona Mali, Irola Andoni, Malvina Ferra, Rudina Breçani dhe Thomas Logoreci, është përzgjedhja për edicionin e 17-të të ngjarjes së madhe, që sivjet mbahet prej 23 majit deri më 29 nëntor.

“Si do të jetojmë së bashku?”, është koncepti kuratorial që ka zgjedhur presidenti i Bienales së Venecias, Pablo Baratta, së bashku me kuratorin Hashim Sarkis. Ai me titullin e ekspozitës “Si do të jetojmë së bashku?” (How will we live together?) u ka bërë thirrje arkitektëve që të imagjinojnë hapësira për të jetuar së bashku.