Kulturë

“Drugëza” që e riktheu vegun në shërbim të ruajtjes së traditës

“Drugëza” që e riktheu vegun në shërbim të ruajtjes së traditës
 

Nostalgjia për zhurmën e vegut dhe malli për aromën e artizanaleve në shtëpinë e nënës do ta kthenin Hana Zabelin në punë. Ka kohë që ajo ka nisur prodhimin e veshjeve kombëtare, të qilimave e të punëve të tjera. Misioni, më shumë sesa për të fituar për ekzistencë, është mbajtja gjallë e traditës, shkruan sot Koha Ditore.

Gruaja nga Skenderaj bën thirrje që vlerat kombëtare të ruhen me xhelozi. Një porosi e ka edhe për vajzat. Ajo ka mbushur gjashtë dekada jetë dhe ka fituar pavarësinë ekonomike.