Ndërron jetë shqipëruesi i kryeveprave botërore, Viktor Kalemi

Ndërron jetë shqipëruesi i kryeveprave botërore, Viktor Kalemi

17 January 2020 15:22

Në mesnatë ka mbyllur sytë një mendje e ndritur. Bëhet fjalë për përkthyesin e kryeveprave botërore, Viktor Kalemi.

Kalemi konsiderohet si pasues i denjë i Isuf Vrionit, ndërsa ka shqipëruar vepra të tilla si ‘Shtëpia e Shpirtrave’ të Isabel Alendes, “Ema Bovari” të Gustav Floberit apo “Rënia” të Albert Camus, bën të ditur ‘Shekulli’.

Ai ka pasur edhe një karrierë të gjatë edhe si diplomat dhe vitet e fundit të jetës i ka kaluar jashtë vendit.

Viktor Kalemi ishte një pasardhës i familjes Kalemi nga Mashkullora e Gjirokastrës.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme