Kulturë

“Një dhunues në rrugën tonde” me jehonën për barazi e drejtësi

“Një dhunues në rrugën tonde” me jehonën për barazi e drejtësi

Prishtinë, 15 janar – “Dhe faji nuk u kon i jemi, as ku jom kanë, as çka kam pasë vesh. Dhunuesi je ti”, janë vargjet e atij që është shndërruar në himn kundër dhunës ndaj grave.

U dëgjua të martën edhe në zëmër të Prishtinës. Dhjetëra aktiviste janë bërë tok në sheshin “Skënderbeu” afër Qeverisë e Kuvendit, për t’i dhënë jehonë kësaj kënge, e cila dëgjohet në gjuhë të ndryshme anekënd botës, e që në shqip ka ardhur me titullin “Një dhunues në rrugën tonde”, apo “Dhunuesi je ti”.