Kulturë

“Letërsia shqipe” – çmimi i harruar me vetëm një laureat

 

Çmimit ndërkombëtar “Letërsia shqipe” nuk i është gjetur laureat tash e dy vjet. Ministria e Kulturës nuk e ka ndarë këtë çmim për vitet 2018 dhe 2019. I themeluar më 2017 nga kabineti i ish-ministrit të Kulturës, Kujtim Shala, ku çmimi i është dhënë vetëm shkrimtarit Ismail Kadare në prill të atij viti, shkruan sot Koha Ditore.

Por gjërat kanë ndryshuar kur në krye të Ministrisë së Kulturës është emëruar ministri, tash në detyrë, Kujtim Gashi. Prej shtatorit të vitit 2017, kur Gashi udhëheq me MKRS-në, në këtë institucion nuk është diskutuar më ndarja e çmimit “Letërsia shqipe”.