Kulturë

Libri si dhuratë për festat e fundvitit – trend në rritje

 

Libraritë e kryeqytetit, në vitrinat e tyre gjatë këtyre ditëve kanë ekspozuar tituj të ndryshëm. Të njëjtit i kanë lidhur me fjongo me motive krishtlindjesh e të Vitit të Ri. Pranë u kanë vendosur aksesorë të ndryshëm festash.

Qëllimi i këtyre dekorimeve është që librat të blihen si dhurata për festat e fundvitit. Nuk mungojnë as zbritjet për këtë periudhë, të cilat variojnë nga libraria në librari dhe varësisht nga titujt. Sipas librarëve, në Kosovë kultura sa i përket librit është duke ndryshuar dhe çdo vit e më shumë ai po shihet si një dhuratë e duhur, sidomos për festat e fundvitit, shkruan Koha Ditore.