Kulturë

“Earthquake Bird” për krimin dhe agoninë e emigrantes në Tokio

“Earthquake Bird” për krimin dhe agoninë e emigrantes në Tokio

Nëse “Gone Girl” fliste për pritjet e nënkuptuara se një grua duhej të ishte “vajzë cool”, “Earthquake Bird” – kushëriri shpirtëror i trilerit të famshëm të David Fincherit – fokusohet te një tjetër pritje jorealiste gjinore: “vajza e qetë”.

Në këtë film Alicia Vikander e luan Lucky Flyinin, një emigrante që gjen strehim në Tokion e fundit të viteve ‘80, por që pas disa viteve joshet prej një fotografi të pashëm lokal, Teiji Matsuda (Naoki Kobayashi), shkruan sot Koha Ditore.