Kulturë

Bateristi në ritëm me vlerat e muzikës

 

Përbindëshi i animuar ngjyrë portokalli, i cili është baterist në bendin “Dr. Teeth and The Electric Mayhem” në “The Muppet Show”, që për herë të parë është shfaqur në vitin 1975, kishte qenë frymëzimi i parë për Valon Berishën. Ai e kishe menduar veten në vend të Animalit duke iu rënë baterive. Animal ishte i vetmi personazh i cili u shfaq në çdo film ku ishte edhe grupi. Dallohej për entuziazmin dhe lojën e zjarrtë në bateri, shkruan sot Koha Ditore.

Këto veçanti i ka trashëguar nga personazhi i preferuar i animuar edhe bateristi Berisha, duke i shtuar edhe kompozicione të komplikuara dhe rrugëtimin e tij nëpër disa stile. Berisha luan në tupanë që nga viti 1993, kur ishte në shkollë fillore. Në koncertin e tij të parë në vitin 1994, siç thotë ai, me vështirësi i kishte arritur bateritë për t’iu rënë me shkopinj.