Kulturë

‘Le Temps’ zbulon nismën e Dervish Himës në Sarajevë për mbrojtjen e interesave shqiptare ndaj makiavelizmit sllav

‘Le Temps’ zbulon nismën e Dervish Himës në Sarajevë për mbrojtjen e interesave shqiptare ndaj makiavelizmit sllav
 

Gazeta franceze, Le Temps, ka botuar, të martën e 14 janarit 1913, në faqen 2, intervistën e Dervish Himës në lidhje me pretendimet shqiptare.

Atdhetari dhe publicisti i njohur shqiptar, i cili gjendej asokohe në Sarajevë, kishte për synim grupimin e figurave të njohura shqiptare që jetonin në Bosnje.