Kulturë

Formula e Pagëzimit, dokumenti më i vjetër i shkrimit shqip

Formula e Pagëzimit, dokumenti më i vjetër i shkrimit shqip
 

Muzeu Historik Kombëtar kujton sot Formulën e Pagëzimit që njihet si dokumenti më i vjetër i shkrimit shqip deri sot.

Dorëshkrimi latinisht me “Formulën e Pagëzimit” u gjet në bibliotekën “Laurenziana” të Firences nga historiani rumun Nikolla Jorga dhe u botua prej tij me 1915.