Kulturë

Komedia familjare për marrëzinë fëmijërore të nazizmit

Komedia familjare për marrëzinë fëmijërore të nazizmit
 

“Jojo Rabbit” është një komedi familjare e gëzueshme dhe shumëngjyrëshe, por në të njëjtën kohë edhe klithje kundër mizorisë së luftës, nazizmit dhe mënyrës se si të rriturit ua imponojnë dogmat groteske fëmijëve të pafajshëm.

Me kapërcime prej marrëzisë në hidhërim, prej lumturisë në tmerr, ky është një film që ndonëse duket sikur nuk rrjedh, të lë pa fjalë. Fundja, jemi duke folur për një komedi familjare me fëmijë për Hitlerin dhe antisemitizmin.