Kulturë

Ilustruesja që e gjen të bukurën kudo

Ilustruesja që e gjen të bukurën kudo

Fjala “artiste” është shumë dredharake për Agota Vegson, animatoren, ilustruesen dhe producenten hungareze. Ajo asnjëherë nuk e ka konsideruar veten artiste, dhe as nuk bën diçka të tillë.

Aftësitë e saj të shumëfishta nuk ia lejojnë këtë përkufizim. Gjithmonë i ka pëlqyer të vizatojë dhe shumë shpesh bën skica dhe ilustrime. Ka studiuar për biologji dhe kimi, shkruan sot Koha Ditore.