Kulturë

Akademia e Shkencave e Shqipërisë Nobelin për Handken e cilëson dhunim të vlerave njerëzore

Akademia e Shkencave e Shqipërisë Nobelin për Handken e cilëson dhunim të vlerave njerëzore

Akademia e Shkencave e Shqipërisë ka shprehur zhgënjim të thellë në lidhje me vendimin e jurisë së Çmimit Nobel në Letërsi, I cili iu rezervua për këtë vit shkrimtarit austriak Peter Handke.

Në një deklaratë për shtyp, Akademina e Shkencave thekson se laureimi I sivjetmë ka krijuar një gjendje shqetësimi gjerësisht në Europë e në botë, pasi, sipas saj, janë rrëzuar parimet e Çmimit Nobel. Kjo, sipas Akademisë, sepse Handke është një simpatizant i Millosheviqit dhe ka shprehur hapur urrejtjen kombëtare.