Kulturë

“Washingtonpost” shkruan për figurën kontroverse të fituesit të Nobelit për Letërsi dhe reagimet nga Kosova

“Washingtonpost” shkruan për figurën kontroverse të fituesit të Nobelit për Letërsi dhe reagimet nga Kosova

Teksa u shpalos vendimi se shkrimtari austriak Peter Handke fitoi një nga dy çmimet e ndara Nobel për Letërsi, juria e Akademisë Suedeze e përshkroi atë për “mjeshtërinë artistike”. Por shumë tjerë e mbajnë mend për arsye negative 76-vjeçarin, në veçanti për përkrahjen për Sllobodan Millosheviq, shkruan “washingtonpost”.

Në një lajm për reagimet ndaj austriakut, ky medium ka nxjerrë reagimet edhe nga Kosova. “Ky është vendimi më ofendues i mundshëm. Çka është në radhë? Assadi për çmimin për Paqe?”, ka shkruar ish-ministri i Jashtëm i Kosovës Petrit Selimi.