Kulturë

Arkeologjia kosovare përfaqësohet në Split të Kroacisë

Arkeologjia kosovare përfaqësohet në Split të Kroacisë
Foto: Ilustrim/Koha

Studiues nga vende të ndryshme për shtatë ditë do të bëhen tok në Split të Kroacisë. Ndër të tjera, do të flitet për të kaluarën e tij, e aty do të përfaqësohet edhe arkeologjia kosovare.

Prej 22 deri më 28 shtator, organizuar nga organizata kulturore “Književni krug”, Muzeu Arkeologjik dhe Fakulteti Filozofik i Universitetit të Splitit e nën patronazhin e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kroacisë do të mbahet “Knjiga Mediterana”, e në kuadër të kësaj ngjarjeje kulturore mbahet edhe simpoziumi ndërkombëtar shkencor “Salona od 119. godine prije Krista do kasne antike” (Salona nga viti 119 para Krishtit deri në kohën e antikitetit të vonshëm), shkruan sot Koha Ditore.