Kulturë

“Shpirti magjik i violonçelit” dhe tingujt e pianos në lojë virtuoze

“Shpirti magjik i violonçelit” dhe tingujt e pianos në lojë virtuoze

Prishtinë, 20 shtator – Violonçelisti Denis Shapovalov pas çdo vepre që ka interpretuar në Amfiteatrin e Bibliotekës Universitare ka hedhur partiturën e saj në dysheme. Diçka të tillë nuk ka bërë pianistja bullgare Daniela Dikova, e cila e shoqëroi të mërkurën në koncertin “Shpirti magjik i violonçelit”.

Koncerti është i dyti me radhë që po shënon edicionin e 20-të të festivalit ndërkombëtar të muzikës kamertale, “KamerFest”. Dikova, me kujdes ka radhitur partiturat e veprave pasi që i ka interpretuar ato, në skaj të anës së majtë të pianos. Qëndrimi i këtyre të dyve në skenë ndryshon shumë ani pse në muzikë tingujt e tyre gërshetoheshin shumë bukur. “Gjatë koncertit ky është një moment spektakli”, ka thënë Shapovalov për hedhjen e partiturave gjersa i ka mbledhur ato pas koncertit.