Kulturë

Teatri hap sezonin, Ministria kujtohet për ndërhyrje në objekt

Teatri hap sezonin, Ministria kujtohet për ndërhyrje në objekt

Prishtinë, 18 shtator – Në vizitën e tij të parë në Teatrin Kombëtar të Kosovës, shtatë muaj pasi kishte marrë pozitën, ministri në detyrë i Kulturës, Kujtim Gashi, kishte thënë se shumë shpejt do të rregullohet çështja e ujërave të zeza, që jo rrallë vërshojnë bodrumin e ndërtesës.

Ishte e enjtja e 5 prillit të vitit të kaluar. Por Gashi do ta lërë pozitën e ministrit pa u zgjidhur ky problem. Krejt çfarë është bërë deri më tash është hapja e një tenderi për “Intervenimet Emergjente të Pjesërishme në Objektin e Teatrit Kombëtar, Prishtinë”. Njoftimi për këtë tender është bërë më 29 korrik, kurse në ditën e 13-të të gushtit është mbyllur afati për aplikim. Planifikohen të bëhen disa ndërhyrje në nyjat sanitare, në dysheme, instalime elektrike, zhveshtore e në sallën e ushtrimeve të Baletit Kombëtar të Kosovës. Menaxhmenti i TKK-së dhe ai i BKK-së pos që kanë thënë se ndërhyrjet do të duheshin të ishin më të mëdha, nuk pajtohen fare me periudhën kur do të kryhen ato.