Kulturë

Më 2 tetor në Prishtinë promovohet romani me motive shqiptare “Kusari”, i autorit nga Katari

Më 2 tetor në Prishtinë promovohet romani me motive shqiptare “Kusari”, i autorit nga Katari

Një ditë më parë u hap në Doha,kryeqyteti i Katarit, ambasada e Republikës së Kosovës me një ceremoni që reflekton rëndësinë e marrëdhënieve të reja midis dy shteteve mike, pasi që Katari ishte ndër vendet e para arabe që e njohu Republikën e Kosovës. Ky ishte rast që të mblidhet atje edhe komuniteti i vogël shqiptar,nga Kosova e Shqipëria,për herë të parë.

Megjithatë,edhe kultura po bën të vetën tani në avancimin e këtyre marrëdhënieve midis dy vendeve. Kështu,me 2 tetor në ambientet e Bibliotekës Kombëtare, Instituti për Studime Orientale (ISO) i Prishtinës do të organizojë promovimin e botimit shqip të romanit "Kusari",i shkrimit të njohur të Katarit, Abdulazis Al Mahmut, të cilin e përktheu në shqip Ejup Ramadani. Botimi i këtij romani vjen si rezultat i bashkëpunimit midis Instititit dhe shtëpisë botuese "Buzuku". Ky roman, i botuar shqip, do të promovohet më 16 tetor edhe në kryeqytetin e Katarit, Doha.