Kulturë

Regjisorja Sopi me tri çmime kinematografike në Shtetet e Bashkuara

Regjisorja Sopi me tri çmime kinematografike në Shtetet e Bashkuara
 

Prishtinë, 16 shtator – Filmat e shkurtër “Rreze” dhe “SCHAUERFILM” i kanë sjellë regjisores Lorena Sopi tri çmime kinematografike brenda një dite. Filmi i shkurtër “Rreze” (Ray) me skenar dhe regji të Lorena Sopit, i sjellë si adaptim nga ditari i luftës me autore Rreze Abdullahu, ka fituar dy çmime kinematografike.

“Rreze” është shërbyer për regjinë më të mirë, si dhe ka marrë çmimin e publikut. Këtë ia ka sjellë festivali online i filmave “The My True Story Film Festival” në Los Angeles. Në anën tjetër, për “SCHAUERFILM”, Sopi ka marrë certifikatë nga “Vegas Movie Awards” si filmbërësja më e mirë grua.