Kulturë

Ana tjetër e Gjermanisë shpaloset në vepra arti

Ana tjetër e Gjermanisë shpaloset në vepra arti

Me ekspozitën "Utopia and Demise: Art in the GDR", muzeu “Kunstpalast” në Düsseldorf ofron një përmbledhje të artit në Gjermaninë Lindore Komuniste prej viteve të pas Luftës së Dytë Botërore deri në rënien e Murit të Berlinit. Ekspozita përqendrohet në piktura, që si fushë arti ishte mediumi më i rëndësishëm i vendit për artistët vizualë. Rreth 130 piktura dhe vizatime nga 13 artistë janë pjesë e ekspozitës. Ato u realizuan nga gjenerata të ndryshme të piktorëve që kultivuan stile të ndryshme, secila me pozicionet e veta artistike. Jo të gjithë njiheshin përtej kufijve të Republikës Demokratike të Gjermanisë, transmeton Koha Ditore.

“Ka shumë për të zbuluar në ekspozitë, dhe kjo është e qëllimshme”, ka thënë kuratori Steffen Krautzig. “Ne duam të shohim veprat e artit dhe larminë e tyre që ka ekzistuar edhe në RDGJ”, ka thënë ai.