Kulturë

“Red Tape” si provokim nga artisti për të cilin flamujt s’kanë vlerë

 

Prishtinë, 3 shtator – Identiteti dhe flamuri janë dy çështje, të cilat e kanë shoqëruar artistin Driton Selmani. Ata kanë reflektuar edhe në veprat e tij, veçanërisht në veprën “Red Tape”, për të cilën Selmani ka folur në të hënën mbrëma në “Kino Armata”.

Është hera e dytë që artisti shpalos rrëfimin prapa kësaj vepre me të cilën në janarin e vitit të kaluar flamurin kombëtar në hyrje të Prishtinës e zëvendësoi me atë të “Offside” të futbollit. Për të kishte folur edhe në qendrën për art bashkëkohor “Stacion”, dy javë më parë. Dy herë kishte tentuar ta konkretizonte Selmani “Red Tape”. Ia doli me të tretën e për këtë punë pati edhe me Policinë e Kosovës. U dënua me gjobë prej 200 eurosh e kompania që i asistoi me 400. Edhe këtë pjesë e ka rikthyer në rrëfimin e tij. Por kryetemë e bisedës ka qenë zanafilla e veprës.