Kulturë

Akademia amë arabe në Damask me 3 shqiptarë

Akademia amë arabe në Damask me 3 shqiptarë
 

Në retorikën nacionale arabe Damasku njihet si "Zemra e arabizmit",ngase aty u paraqitën idetë e lëvizjet për një identitet që bazohet mbi gjuhë e kulturë arabe të përbashkët midis myslimanëve e të krishterëve që flasin arabisht dhe kanë një kulturë të përbashkët,në kohën kur ishin në fuqi osmanizmi dhe panislamizmi.

Në këtë luftë për identitet, pionierët e arabizmit, sikurse të shqiptarët në fillim të shek. XX, ishin të ndarë në dy rryma: ajo që donte - autonomi në kuadër të Perandorisë Osmane dhe ajo që insistonte në pavarësi të plotë, pra me ndarje nga Perandoria Osmane, shkruan sot Koha Ditore.