Kulturë

Sezoni kulturor i Hungarisë për një kapitull tjetër me Kosovën

Foto: Koha
 

Muzika e zhanreve të ndryshme, kinematografia, ekspozitat e shënimi i datave historike përbëjnë boshtin e Sezonit kulturor të Hungarisë në Kosovë. Për tre muaj shteti hungarez do të jetë aktiv sa u përket ngjarjeve kulturore në vend. Kësisoj, për herë të parë Ambasada e Hungarisë në Kosovë do të jetë organizatore e një numri të konsiderueshëm të ngjarjeve artistike. Kur merren parasysh marrëdhëniet e mëparshme kulturore midis Hungarisë dhe Kosovës, Sezoni kulturor, që do të fillojë m[ 20 shtator e do të zgjasë deri në kohën e Krishtlindjeve, është organizimi më i madh, shkruan sot Koha Ditore.

Në një bisedë me gazetën, ambasadori i Hungarisë në Kosovë, László Márkusz, ka shpalosur programin e organizuar nga institucioni që ai udhëheq. Sipas Márkusz, diplomacia kulturore është esenciale për njohjen midis popujve e thellimin e raporteve.