Kulturë

Çitaku, Jupolli e Durmishi me çifteli dhe okarinë më 15 maj në Paris

 

Kur flasim për muzikë padyshim që nuk mund të vëmë asnjë kufi. Kështu na ndodhë kur flasim edhe për muzikën e muzikantes kosovare Erëmira Çitaku. Viti 2016-të, solli shumë koncerte të kësaj muzikanteje që erdhën në bashkëpunim më Luan Durmishin dhe Liburn Jupollin. E ky bashkëpunim do të vazhdoj edhe sivjet, por jo në Kosovë. Destinacioni i koncertit të radhës së treshes Çitaku, Durmishi e Jupolli do të jetë Parisi.

Fillimisht bashkëpunimi i këtyre artistëve nisi me projektin “Shtëpia e qenies” apo “House of being”, vazhdoi me “Etno muzikë e re” e deri tek “Balarmi”. Ndërsa projekti i fundit i artistëve është “HyperCreation”, i cili bashkë me “Shtëpia e qenies” dhe “Etno muzikë e re”, do të prezantohen në Paris, pikërisht në Center de Recherche Interdisiplinaire, më 18 maj. Për të treguar më shumë rreth këtyre projekteve për KultPlus, foli vetë Erëmira Çitaku, që është edhe ideatorja e tyre.