Kulturë

Artistët me ultimatum institucioneve për sallën koncertale

Artistët me ultimatum institucioneve për sallën koncertale
 

Përfaqësues të komunitetit artistik nuk po e kapërdijnë lehtë humbjen e fondeve për projektin e ndërtimit të sallës koncertale në Prishtinë, e cila parashihej të zinte vend në ish-objektin e “Gërmisë”.

Ridestinimi i 15.4 milionë eurove sa ishin të parapara nga fondet e Bashkimit Evropian, përkatësisht 11.4 milionë siç e qartësoi Zyra e BE-së në Kosovë, është vlerësuar si pandjeshmëri e institucioneve qendrore dhe atyre lokale kundrejt nevojave për të ushtruar normalisht aktivitete muzikore, shkruan sot Koha Ditore.