Kulturë

Biografia e Kim Jong-unit shpërfaq anën e panjohur të liderit komunist

Biografia e Kim Jong-unit shpërfaq anën e panjohur të liderit komunist

Kur Kim Jong-uni e trashëgoi kontrollin mbi Korenë Veriore në fund të 2011-s, duke u bërë “Trashëgimtari i madh” i babait të tij, Kim Jong-il.

Gjithandej mbizotëronte skepticizmi se ky 27-vjeçar i llastuar dhe adhurues i basketbollit nuk e kishte gjatësinë e duhur për ta udhëhequr shtetin më totalitar të globit, shkruan “The Guardian”, transmeton “Koha Ditore”. Ishte ky një shtet që i kishte bërë ballë shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik, vdekjes së liderit themelues, një urie dhe transformimit të Kinës, mirëbërëses së fundit të tij. Shumëkush besonte se familjes Kim fati i kishte ikur nga dora.