Kulturë

Regjisori që gërmon ndjesitë e njerëzve

 

Për Leart Ramën, karriera si regjisor filloi pa paramendim, si një thirrje e brendshme në një natë vere sa ishte 16 vjeç. 

Konkursi për artistë të rinj krijues që të bëhen pjesë në lëvizjen e filmit “Kino Kabaret”, në kuadër të festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe të shkurtër, “DokuFest” ishte ai që ia ndryshoi jetën. Paraprakisht kishte shkruar një skenar dhe kishte bërë dramaturgjinë për një shfaqje në Rahovec, vendin ku u rrit, nëpërmjet së cilës e kuptoi ndikimin që mund të kishte te njerëzit tregimi i historive.