Kulturë

Pavijoni i Kosovës në Bienalen e Venecias ndër 10 më të mirët

Pavijoni i Kosovës në Bienalen e Venecias ndër 10 më të mirët
 

Kosova është prezantuar në Bienalen e sivjetme të Venecias me një vepër që rikthen imazhet e fuqishme të luftës, imazhe që u shpërndanë gjithandej nëpër media botërore dhe u bënë sinonim i dhimbjes dhe i sakrificës së refugjatëve.

Në hapësirën ekspozuese në Arsenale të Venecias, artisti Alban Muja përmes videoinstalacioneve ka zbërthyer prapaskenat e tri imazheve të shkrepura në kohë lufte, ku bëjnë pjesë katër personazhe dhe një përjetim personal i vetë artistit, shkruan sot “Koha Ditore”.