Kulturë

“GranFest” e “Polip” shkojnë përtej letërsisë me 40 artistë

 

Dy festivale njëkohësisht do të mbahen këtë fundjavë. Hapja e edicionit të parë të festivalit të romanit grafik “GranFest” do të bëhet sonte (e premte) në modelariumin e Fakultetit të Arkitekturës në ora 19:00, për të vazhduar më pas nga ora 20:00 me edicionin e nëntë të festivalit të letërsisë “Polip”. Janë 40 artistë nga pothuajse 20 vende të botës, që do të prezantohen në këto dy festivale gjatë tri ditëve.

Gani Jakupi, artisti shqiptar që jeton në Barcelonë, i cili është ideator dhe organizator i “GranFest-it”, ka thënë se ky është festivali i parë i romanit grafik, jo vetëm në Kosovë, por për të gjitha trevat shqiptare, shkruan sot Koha Ditore.