Kulturë

Jeta Kalaveshi hap ekspozitën e dytë të saj me titull “Velloja e kujtimit si dramë”

 

Në ciklin e pikturave që mbajnë titullin “Velloja e kujtimit si dramë”, piktorja shpalos kujtime përmes hijes dhe mjegullës së vellos, e cila, përmes formave dinamike, mundohet ta përcaktojë dramacitetin e tyre.

Secila vepër e Jeta Kalaveshit bazohet në konceptet dhe përshkrimet artistike që asociojnë me fëmijërinë dhe ngjarjet konfuze në vitet e para të pasluftës.