Kulturë

Kam shitur gjak për të blerë ëndrra

 

1. Nuk kam se ku të shkoj më larg. Më larg e më thellë nuk besoj në asgjë... Të shohim a kemi qenë ndonjëherë normalë. Nga një idiotllëk i paparë, me njerëzit peshkaqenë, unë e urrej lojën me sy të mbyllur. Dua të kthehem te qumështi i nënës. Isha i ri. Ajo moshë është si pema. Me buzë ta prek faqen. Sikur të mos ishte hera e parë do të ishte hera e dytë. Jeta qenka udhëtim drejt vetes. Më bën të kuptoj kush isha e kush jam. Duhet ta kisha ditur me kohë. Ndoshta më besoni.

Legjenda thotë se jam pak i vonuar. Historinë nuk e kemi të shkruar. Për ta kaluar edhe një sfidë ndalem. E ndeza një cigare dhe ironinë e pashkruar e harrova. Kush është afër mund të rrijë anash e të shikojë si po luhet loja. Jeta bën magjinë e vet. Përtej së mirës, përtej së keqes kam shitur gjak për të blerë ëndrra, shkruan sot Koha Ditore.