Kulturë

“Para fundit”, mundësi e re për njohjen e Sabatos

“Para fundit”, mundësi e re për njohjen e Sabatos

Libri autobiografik i shkrimtarit Ernesto Sabato, “Para fundit”, i konsideruar si një lloj testamenti i jetës dhe i përvojave të tij, është sjellë për herë të parë nga origjinali spanjisht në gjuhën shqipe, shkruan sot Koha Ditore.

“Më thonë: Keni si detyrë ta përfundoni [librin], të rinjtë janë të pashpresë, në ankth dhe besojnë tek ju; nuk mund t’i zhgënjeni”, kishte shkruar Sabato në fjalën hyrëse të librit.