Shqiptari në Ukrainë: Gjaku s’bëhet ujë, s’e kemi harruar gjuhën

Shqiptari në Ukrainë: Gjaku s’bëhet ujë, s’e kemi harruar gjuhën

22 April 2019 09:45

Shqiptarët jetojnë dhe punojnë në shumë vende të botës, ndërsa ka prej tyre që ruajnë me fanatizëm gjuhën dhe traditën.

Pranë flamurit me shkabën dykrenare, një shqiptar që jeton në Ukrainë flet gjuhën shqipe si dhe nuk harron të përshëndesë me fjalët: “Mirëdita vëllezër e motra”.

Ai shprehet me krenari dhe thotë se në Ukrainë jetojnë rreth 5 mijë shqiptarë, të cilët u larguan shekuj më parë nga Korça.

“Nuk i kemi harruar gjuhën, kulturën, traditën. Na jemi nga një gjak, e gjaku ujë nuk bëhet” ka shtuar ai.

Familja e shqiptarit është larguar dy shekuj më parë nga qyteti juglindor, por traditat e zakonet duket se janë ruajtur me krenari prej të parëve,\ballkan web.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme