Kulturë

Ministria konstaton se Komuna e Gjakovës rrezikon Kullën e Vokshit

Ministria konstaton se Komuna e Gjakovës rrezikon Kullën e Vokshit

Komuna e Gjakovës dhe Ministria e Kulturës nuk janë duke gjetur gjuhë të përbashkët sa i përket heqjes dorë nga shpronësimi i parcelave përreth Kullës së Sylejman Vokshit në Gjakovë.

MKRS-ja për herë të dytë ka konstatuar se vendimi i Komunës së Gjakovës është në kundërshtim me Ligjin për trashëgimi kulturore, shkruan sot “Koha Ditore”. Por në shkresën e dytë MKRS-ja ka shkuar edhe më tej.