Kulturë

“Password” me duar që shkruajnë histori e kërkojnë shpresë

“Password” me duar që shkruajnë histori e kërkojnë shpresë
 

Duar të djegura zgjaten drejt qiellit dhe atje gjejnë qendrën e universit. Gishtërinjtë herë duken si të ishin zgjatur për lutje e herë si për të lënë gjurmë historie. Por, historia e atyre duarve shkruhet me të zeza. Reflektojnë në një filozofi më të thellë e të pazakontë. Mbërthejnë histori vuajtjesh, por edhe shprese.

Kështu, dhe jo vetëm është interpretuar “Password” – ekspozita e parë personale e skulptorit Artan Hasani u hap të enjten mbrëma në Galerinë e Ministrisë së Kulturës. Duart janë emëruesi i përbashkët i 13 skulpturave në të cilat autori i ka realizuar për dy vjet, shkruan sot “Koha Ditore”.